Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ ΧΥΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΟΣ. ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ


Αποτέλεσμα εικόνας για πορτοκαλιΑποτέλεσμα εικόνας για μελιΑποτέλεσμα εικόνας για τζιντζερ


Λίγο οι ξαφνικές αλλαγές του καιρού, λίγοι οι ιώσεις που κυκλοφορούν αυτή την περίοδο, δεν θες και πολύ να αρρωστήσεις.  Και επειδή τα φάρμακα δεν είναι η μόνη λύση, σου παρουσιάζουμε ένα εύκολο, γρήγορο και αποτελεσματικό φυσικό ποτό από πορτοκάλι, μέλι, κουρκουμά και ginger που θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου σύστημα και θα σε προφυλάξει από το κρυολόγημα.
Θα χρειαστείς
½ φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού (χωρίς τις ίνες)
½ πρέζα ginger (σε σκόνη)
2 κ.γ μέλι
1 πρέζα κουρκουμά (σε σκόνη)
Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε μία γυάλινη κανάτα και πιες το αμέσως.
Το συγκεκριμένο φυσικό “τόνικ» είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, με ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση και βοήθα στην ανακούφιση από τον βήχα, τον πονόλαιμο, τις ζαλάδες, ενώ θα αναπληρώσει τη χαμένη σου ενέργεια.
Μπορείς να το πίνεις κάθε πρωί σε συνδυασμό με ένα υγιεινό ισορροπημένο πρωινό.


keywords αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αποτοξινωτική δίαιτα, βήχα, βιταμίνη, δίαιτα διατροφή, δίαιτες για γρήγορο αδυνάτισμα, διατροφή για απώλεια βάρους, ενέργεια, εύκολο, μέλι, πορτοκάλι, πρωινό, φάρμακα, φυσικό

BIO


Ο κουρκουμάς ή κιτρινόριζα (Turmeric), επιστημονική ονομασία Curcuma longa (Κουρκούμη η μακρά) ή Curcuma domestica (Κουρκούμη η οικιακή), είναι ένα ριζωματοειδές πολυετές φυτό της οικογένειας των Zingiberaceae. Προέρχεται από την τροπική Νότιο Ασία και το κύριο συστατικό της κιτρινόριζας είναι η κουρκουμίνη και ως πρόσθετο τροφίμων έχει τον κωδικό Ε100. Τα δέντρα καλλιεργούνται για τα ριζώματά τους.
Τα ριζώματα της κιτρινόριζας βράζονται, στη συνέχεια ψήνονται σε φούρνους και μετά αλέθονται και παραλαμβάνουμε έτσι την γνωστή κίτρινη σκόνη. Η τριμμένη κιτρινόριζα χρησιμοποιείται στις κουζίνες της Νοτίου Ασίας και της Μέσης Ανατολής, ως συστατικό σε μείγματα κάρι αλλά και ως χρωστική είτε σε διάφορα παρασκευάσματα ή ακόμη και σε υφάσματα. Πιο διαδεδομένα η κιτρινόριζα είναι ένα από τα βασικά συστατικά της μουστάρδας. Ως πρόσθετο στα τρόφιμα η κιτρινόριζα χρησιμοποιείται γιατί παρέχει στο τρόφιμο προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου