Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ



              ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!
              ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ!







Το καλοκαίρι έφθασε και σίγουρα η διάθεσή μας έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Αυτή η εποχή προσφέρεται για ξεκούραση, χαλάρωση και ανασυγκρότηση των δυνάμεών μας, αλλά σε πολλούς από εμάς ευθύνεται για την προσθήκη αρκετών περιττών κιλών. 


Εν μέσω λοιπόν καλοκαιριού, δώστε την προσοχή σας στις ακόλουθες

 «οδηγίες επιβίωσης»

προκειμένου να διατηρήσετε το βάρος σας σε υγιή επίπεδα:


  • Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα καλό πρωινό, που θα περιλαμβάνει γάλα ή γιαούρτι, δημητριακά και φρούτα, ενώ αποφύγετε τα προϊόντα σφολιάτας (π.χ. τυρόπιτες) ή τα γλυκά (π.χ. κρουασάν) που παρέχουν αρκετές θερμίδες.
  • Στη θάλασσα, αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ, σάντουιτς και παγωτών, ενώ προτιμήστε τους φυσικούς χυμούς και τα φρούτα. Μην ξεχνάτε ότι δεν πρέπει να κολυμπάτε με γεμάτο στομάχι!
  • Στην ταβέρνα, προτιμήστε κρέας ψητό, λαχανικά και σαλάτες, ενώ αποφύγετε τις πολλές σάλτσες, τα βαριά φαγητά και τα τηγανητά. Συνεχίστε με ένα φρούτο και αποφύγετε τα γλυκά και τα παγωτά. Μην ξεχνάτε να δίδετε προσοχή στην ποσότητα του λαδιού στο φαγητό, στις σαλάτες καθώς και στην κατανάλωση ψωμιού!
  • Αν πεινάσετε στο ενδιάμεσο, προτιμήστε φρέσκα φρούτα, χυμούς και γιαούρτι και μην το παρακάνετε με τους καφέδες και τα αναψυκτικά!
  • Το βράδυ φάτε κάτι ελαφρύ, όπως π.χ. σαλάτα ή 1 τοστ και αποφύγετε τις υπερβολές στο ποτό που παρέχει αρκετές θερμίδες.

Μην ξεχνάτε ότι το καλοκαίρι προσφέρεται επίσης για κολύμπι, θαλάσσια σπορ, περπάτημα και φυσικά για χορό! Βέβαια και οι παρασπονδίες είναι μέσα στο πρόγραμμα αυτές τις ημέρες, αλλά προσπαθήστε τουλάχιστον να επανορθώνετε.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!
Το άρθρο επιμελήθηκε η Παλυβού Αθ. Ιωάννα, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου